Βράβευση 2 σπουδαίων αθλητριών του Ιωνικού, της Ξένιας Λεοντσίνη και της Ελένης Βασιλείου!

Ο Ερασιτέχνης Ιωνικός βράβευσε δύο γυναίκες με σπουδαία συνεισφορά στο Σύλλογό μας, στον αθλητισμό και στα ομαδικά αθλήματα εν γένει. Πρόκειται για τις Ξένη Λεοντσίνη και Ελένη Βασιλείου.

Η Ξένια αγωνίστηκε με το «σκουφάκι» του Ιωνικού από μικρή ηλικία όπου το 2004 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας στέλνοντας το γυναικείο πόλο στην πρώτη κατηγορία. Την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε και στην Α1 κατηγορία, ενώ με τα ηλικιακά τμήματα του Ιωνικού βρέθηκε μέχρι την 2η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, επίδοση που αποτελεί και τη σπουδαιότερη μέχρι σήμερα.

Στην συνέχεια αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος σε 2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Υδατοσφαίρισης Γυναικών και αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα στο Πανευρωπαϊκό του 2005 και 2006 καθώς και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2007.

Η Ελένη Βασιλείου μια γυναίκα γέννημα – θρέμμα Νικαιώτισα- που έγραψε τη δική της ξεχωριστή ιστορία στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ. Έκανε τα πρώτα της μπασκετικά βήματα στις ακαδημίες της ομάδας μας για να ακολουθήσει μια λαμπρή καριέρα στα ελληνικά γήπεδα.

Κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων συμμετοχών σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, οκτώ στο σύνολο, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο τρεις και έχοντας αναδειχθεί δύο φορές MVP της διοργάνωσης.

Μετρά 155 συμμετοχές με το εθνόσημο και έχει αγωνιστεί στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1997, καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Επίσης έχει αποτελέσει μέλος των ομάδων που έλαβαν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης (EuroBasket) του 2003, 2005 και 2007.