Η Σοφία Κορωναίου στον Ιωνικό ΑμεΑ

Ο Σύλλογος ΑμεΑ του Ιωνικού Νικαίας έχει ξεκινήσει ιδιαίτερα δυναμικά κάνοντας αισθητή την παρουσία του. Πρώτα το τμήμα κολύμβησης και τώρα το τμήμα ποδηλασίας, ενώ έπεται και συνέχεια.
Υπεύθυνη για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του συλλόγου ΑμεΑ αλλά και προπονήτρια είναι η κα. Σοφία Κορωναίου. Μια γυναίκα με αξιοσημείωτο βιογραφικό ως αθλήτρια και σπουδαίο έργο ως προπονήτρια ΑμεΑ.


Η Σοφία Κορωναίου γεννήθηκε στον Πειραιά 01/08/72. Είναι πτυχιούχος της Γυμναστικής Ακαδημιας(ΤΕΦΑΑ) με ειδικότητα την κολύμβηση καθώς και της ψυχολογίας Αθηνών ενώ διαθέτει και πιστοποίηση ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ από το ανοικτό πανεπιστήμιο Αιγαίου.


Σαν αθλήτρια κολύμβησης στον Ολυμπιακό και την Εθνική Ομάδα, απαριθμεί παρά πολλές συμμετοχές σε πανελληνιά, Βαλκανικά, Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Είναι Εκπαιδεύτρια Ναυαγοσωστικής και Πρώτων Βοηθειών. Από το 2004 έως σήμερα είναι ιδιοκτήτρια και διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ναυαγοσωστικής Σχολής και πλέον διευθύντρια και στη Ναυαγοσωστική Σχολή Halkeas life saving Team.


Ασκεί ασταμάτητα την Προπονητική στην κλασική κολύμβηση από το 1995 και από το 2002 ασχολείται με τον κλάδο των ΑμεΑ, όπου έχει αναδείξει και στις δυο κατηγορίες Πανελλήνιους και Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Κάνει σεμινάρια προπονητικής ΑμεΑ και παρουσιάζει υποδειγματική διδασκαλία στους φοιτητές της γυμναστικής Ακαδημίας στο μάθημα της Προσαρμοσμένης και θεραπευτικής κολύμβησης. Κάθε καλοκαίρι πραγματοποιεί Αθλητικό καμπ ΑμεΑ σε συνεργασία με το Π.Α.Α.Π.Α. Βούλας. Είναι σύζυγος και μητέρα δυο παιδιών.


Η Σοφία είναι ιδρύτρια και υπεύθυνη αθλητισμού στον νεοσύστατο σύλλογό μας Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΜΕΑ 2021 και την καλωσορίζουμε στην μεγάλη οικογένεια του Ιωνικού.